“Suns, kā labākais draugs “

ProjektaNr.8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros Rēzeknes 3. vidusskolā notika pasākums “Suns, kā labākais draugs “.
Pasākuma sākumā kinologs Valdis Bikovskis stāstīja skolēniem par profesijas īpatnībām. Skolēnus īpaši interesēja kinologa darba praktiskā puse: amata prasmju paraugdemonstrējumi, jo daudzi klātienē nekad nebija vērojuši suņu trenera darbu.
Kinologs demonstrēja arī sava darba palīginstrumentus – klikeri (klikšķi), bumbiņas (ar attiecīgo vielu smaržu), kasti, īpašas treniņu piedurknes košanai u.c. Bērni redzēja kā ikdienā notiek dienesta suņu apmācība – kinologa un dienesta suņa komandas darbs. Suns Kims precīzi saprata un sekoja visām sava saimnieka komandām: “Pie manis!”, “Sēdēt!”, “Stāt!”, “Gulēt!”, “Nē!”, “Fu!”, “Mierā!”. Ievērojām, ka sunim vieglāk noturēt uzmanību, ja par labi paveikto uzdevumu to apbalvo ar kādu našķi…
Skolēni izrādīja dzīvu interesi par visu redzēto un dzirdēto, tāpēc kinologs paraugdemonstrējumu laikā dažādās darbībās iesaistīja arī mūsu skolēnus.
Liels paldies Valdim un viņa draugam – Kimam.