Ūdens lāse dārgāka par dimantu.

Pasaulē ūdens resursi aizņem vairāk nekā ¾ daļas. Liekas, ka cilvēki nekad neizjutīs ūdens trūkumu, bet tomēr tā nav. Visā pasaulē tiek novērots saldūdens resursu trūkums, un, lai pievērstu lielāku uzmanību šai problēmai, sākot ar 1993.gadu visā pasaulē 22.martā atzīmē Vispasaules Ūdens dienu. Mūsu skola arī atbalsta šo tradīciju un jau otro gadu pēc kārtas rīko pasākumu „Ūdens lāse dārgāka par dimantu”.
Šogad pasākumā piedalījās 7.-8.klašu skolēni. Komandas „ceļoja” pa ūdens stacijām un veica dažādus uzdevumus: gan meklēja atbildes par upēm un ezeriem, gan pētīja ūdens riņķojumu dabā, gan noteica ūdens fiziskās un ķīmiskās īpašības, gan klausījās ūdens skaņas… Atbalstītāji arī nesēdēja rokas klēpī salikuši. Katra klase uzzīmēja plakātu un sacerēja dzejoli par saldūdens resursu aizsardzības nepieciešamību.
Katra klase saņēma veicināšanas balvas, tika noteikti arī uzvarētāji. Vēlamies arī piebilst, ka Ūdens dienas ietvaros katram skolēnam bija iespēja piedalīties viktorīnā par Rēzeknes novada ezeriem. Skolēnu uzdevums bija noteikt Rēzeknes novada pagastu, kura teritorijā atrodas attēlā redzamais ezers (kopā 42 ezeri). Nosaucot pareizi visus pagastus, tika apbalvoti divi izglītojamie: 6.a klases skolniece Anna Vicka un 8.a klases skolēns Iļja Grabovskis.
 Paldies skolotājai Nadeždai Savickai par pasākuma organizēšanu, ka arī paldies vidusskolēniem par kvalitatīvu tiesneša darbu!